Jambonlu Stramboli
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Jambonlu Stramboli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Jambonlu Stramboli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için taze soğanları ince kıyıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve taze soğana ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Domates sosunu üzerine yayın. Jambon dilimlerini üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Fesleğen yapraklarını ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimledikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama