Ispanaklı Pizza
Selin Hıdır
852 Tarif       0 Takipçi
Ispanaklı Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol yeşillikli, besleyici ve lezzetli alternatifler arayanların favorisi olacak bu ıspanaklı pizza tarifi, klasik pizzalara hem hafif hem farklı bir bakış sunuyor. Evde kolayca hazırlanabilen ıspanaklı pizza tarifi, pratik yapımı, doyurucu içeriği ve fırından çıkan mis kokusuyla sofralarınıza sağlık ve lezzeti bir arada getiriyor. Peki; ıspanaklı pizza nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Ananaslı Pizza tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ıspanaklı pizza kaç kaloridir?

Bir porsiyon ıspanaklı pizza 250 kaloridir.

Ispanaklı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üst malzemeler:

Ispanaklı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir kaseye alın. Maya, şeker ve tuzu ekleyin. Ortasını açıp ılık suyu ve zeytinyağını ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Tavada zeytinyağında soğanı soteleyin. Sarımsağı ekleyip ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönene kadar 4-5 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Fırını 200 derece’ye ısıtın. Mayalanan hamuru unlu zeminde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  4. Önce ıspanaklı harcı yayın. Üzerine peynirleri serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika, kenarları kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sarımsaklı yoğurt, naneli kefir sosu veya süzme yoğurtlu dip sos, ıspanakla mükemmel uyum sağlar.
  • Limonlu roka, göbek marul ya da avokadolu karışık yeşilliklerle hazırlanmış hafif bir salata pizzayı tamamlar.
  • Üzerine pul biber, jalapeno turşusu veya acı biber sosu ekleyerek servis edin.
  • Servisten hemen önce üzerine az miktarda lor, beyaz peynir veya poşe yumurta ilave edebilirsiniz.
  • Birkaç damla zeytinyağı, rendelenmiş parmesan veya taze fesleğen serpiştirerek aromasını yükseltebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru hazırlarken çok sert değil, hafif yumuşak kıvamlı ve elastik olmasına dikkat edin. İyice yoğrulmuş ve dinlenmiş hamur daha iyi kabarır.
  • Ispanakları kavurduktan sonra harç soğuyunca fazla suyunu süzün ya da tülbentle hafifçe sıkın. Bu, pizzanın hamurlaşmasını önler.
  • Fırını önceden ısıtın ve mümkünse pizzayı alt-üst fan ayarında 200–220 °C'de pişirin. Taş fırın etkisi için pizzayı fırının alt rafına koyabilirsiniz.
  • Hamuru önceden 5 dakika pişirip sonra malzemeleri eklemek, hamurun içinin daha iyi pişmesini sağlar (özellikle kalın hamurlarda).

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaştan lahmacun tarifi
Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Ispanaklı muffin
Oladi tarifi
Şebit Tarifi