Evde Lavaş Tarifi
Selin Hıdır
2302 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde lavaş tarifi ile sofralarınıza taptaze ve yumuşacık lavaşlar ekleyebilirsiniz. Bu evde lavaş tarifi, hem kahvaltılarınızda hem de ana yemeklerinizin yanında lezzetiyle fark yaratacak, kolay ve pratik bir tarif olarak öne çıkıyor. Misafirlerinizi etkilemek veya günlük yemeklerinizde doğal ve sağlıklı bir alternatif sunmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Peki; evde lavaş nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Glutensiz Lavaş tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon evde lavaş tarifi 150 kaloridir.

Evde Lavaş Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Evde Lavaş Tarifi İçin Alternatif Öneriler:

Evde Lavaş Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba unu alın. Tuz ve şekeri ekleyin, karıştırın. Ortasını havuz gibi açın, ılık suyu ve zeytinyağını ekleyin.
  2. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un veya su ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Bu, hamurun esnekleşmesini sağlar.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Her birini ince daireler şeklinde açın. Lavaş ne kadar ince olursa o kadar yumuşak ve esnek olur.
  5. Teflon veya döküm tavayı orta ateşte ısıtın. Hamuru tavaya alın ve her iki yüzünü de 1-2 dakika kadar pişirin. Üzerinde kabarcıklar oluşunca çevirebilirsiniz.
  6. Sıcak lavaşları temiz bir bezle sarıp yumuşak kalmasını sağlayın. Yanında kebap, döner veya kahvaltılık olarak servis edin.
  Servis Önerisi
  • Sıcak lavaşları kebap, döner, lahmacun veya ev yapımı sarmalar ile servis edin.
  • Kahvaltıda peynir, zeytin, domates ve yeşillik ile birlikte sunabilirsiniz.
  • Lavaşları temiz bir bezle sarıp sıcak tutarak yumuşak kalmasını sağlayın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip sarımsak veya baharat ile tatlandırarak özel bir sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru ince açmak lavaşın esnek ve yumuşak olmasını sağlar.
  • Tavayı önceden iyi ısıtın, yüksek ateş hamurun yanmasına neden olabilir.
  • Pişen lavaşları üst üste koyup bezle sararsanız, nemini korur ve yumuşak kalır.
  • Hamura süt, yoğurt veya az miktarda zeytinyağı ekleyerek daha elastik bir doku elde edebilirsiniz.
  • Pişirme sırasında her iki yüzünü de kabarınca veya hafif renk alana kadar pişirin, aksi takdirde hamur sertleşebilir.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Akıtma Tarifi
Sirkeli Pişi Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Cizleme tarifi
Unsuz Krep Tarifi