Pratik hazırlanışı ve zengin iç harcıyla hem ana yemek hem de atıştırmalık olarak sofralarınızı şenlendiren empanada, dünya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu empanada tarifi, yumuşak ve çıtır hamuru ile doyurucu kıymalı iç harcını adım adım anlatarak, evde pastane kalitesinde nefis empanadalar yapmanıza olanak tanır. İç harcında kullanılan taze sebzeler ve baharatlarla lezzeti katlanan bu empanada tarifi, özel günlerde ve günlük yemeklerinizde fark yaratacak. Ayrıca farklı iç malzemelerle zenginleştirilebilen bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve etkileyici bir lezzet alternatifi sunar. Mutfağınızda denemek için sabırsızlanacağınız bu empanada tarifi, her damağa hitap eden nefis ve doyurucu bir seçenektir. Peki; empanada nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon empanada kaç kaloridir?
Bir porsiyon empanada 250 kaloridir.
Hamur için:
İç harcı için (klasik kıymalı):
Üzeri için:
Hamur Malzemeleri İçin Alternatifler:
İç Harç Malzemeleri İçin Alternatifler:
Üzeri İçin Alternatifler: