Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada

Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada için

Malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı küp doğranmış margarin
  • 1 yumurta
  • 1/3 su bardağı buzlu su
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Birkaç dal taze kekik
  • 500 gr parça kuzu eti
  • Yarım su bardağı
  • haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2~3 yemek kaşığı krema
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı su karışımı
Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada

Nasıl Yapılır

Unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Margarin ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Bir kasede buzlu su, yumurta ve sirkeyi karıştırıp una ekleyin ve yoğurun. Streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp küp doğranmış soğan ile sarımsağı soteleyin. Et, bezelye, kıyılmış kekik, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. 10 cm çapında yuvarlak kalıp ile parçalar kesip mantar karışımını içlerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve kenarlarına yumurta+su karışımından fırçayla sürerek yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine tekrar yumurta karışımından sürerek 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Empanada, Orta ve Güney Amerika’ya özgü bir börek çeşididir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo