Damla Sakızlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Damla Sakızlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Damla Sakızlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
  2. Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çörek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama