Sütlü Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 30 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın. Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan