Sarıyer Usulü Ponçik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarıyer Usulü Ponçik Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Sarıyer Usulü Ponçik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kasesine alın. Maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yuvarlaklardan sekiz eşit üçgen kesin. Üçgenlerin içine birer tatlı kaşığı kadar çilek reçeli koyup sigara böreği şeklinde sarın. Ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

  3. Yemeye doyamayacağınız ponçik tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Marmara Yemekleri

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan