Mantar Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Manisa'ya ait mantarr tatlısı ismi ve görüntüsü ile oldukça ilgi çekici bir tatlıdır. Oldukça lezzetli olan bu tatlı kızartılarak hazırlanır. Sizler için mantar tatlısını anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız mantar tatlısının detayları aşağıda.

Mantar Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için;

Şerbet için;

Mantar Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hazır alınan hamur açılır, ortasına mantar koyulur. 
  2. Mantarın üzerine ceviz ilave edilir. 
  3. Hamur kapatılır. 
  4. Ayrı bir kapta yumurta çırpılır. 
  5. Hamurlar yumurtaya bulanır. 
  6. Kızgın yağda hamur kızartılır. 
  7. Şerbet hazırlanır ve soğutulur. 
  8. Kızaran hamurlar soğuk şerbete batırılarak servis edilir. Afiyet olsun.
  Püf Noktası

Tek tek kızartmaya özen gösterin, birbirlerine yapışmasınlar.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan