Baharatlı Armut (Yoğun Çikolatalı Sos Ve Kıtır Kadayıf İle)
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Armut (Yoğun Çikolatalı Sos Ve Kıtır Kadayıf İle) Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Armut (Yoğun Çikolatalı Sos Ve Kıtır Kadayıf İle)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutların içine rahatça sığabilecekleri bir tencere bulun. Armutları kenara alın ve tencereye armutları kaplayacak kadar su doldurun. Şeker, tarçın ve anasonu ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan şekerli suya armutları koyun ve kısık ateşte, armutlar yumuşayıncaya dek, 20-30 dakika pişirin. Bir kürdan batırdığınızda rahatça içine geçiyorsa, armutlar pişmiş demektir. Armutları sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Eğer daha da yumuşamalarını istiyorsanız, şerbetin içinde soğumaya bırakabilirsiniz.
  2. 100 g kremayı bir taşım kaynatın. Çikolatayı küçük bir kaseye alın ve üzerine kaynamış kremayı ekleyin. 1-2 dakika çikolatanın erimesini bekleyin. Krema ve çikolata birbirine iyice geçene dek karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır. Tamamıyla soğuyunca buzdolabına kaldırın. Sos buzdolabında çok beklerse koyulaşabilir. Bu durumda, servis etmeden önce oda sıcaklığında bekletebilir ya da 3-4 yemek kaşığı sıcak süt ile açabilirsiniz.
  3. Küçük bir tavada 1-2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Eriyen tereyağına kadayıfları ekleyip, 1-2 çay kaşığı pudra şekeri serpin. Orta ateşte, 3-4 dakika karıştırarak kadayıfları renklendirin. Bir havlu kağıdın üzerine aktarıp fazla yağlarını süzdürün. Soğuk armutları kıtır kadayıfın üzerinde, çikolata sos ve kaymak eşliğinde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan