Renkli Biberli Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Renkli Biberli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Dolgusu için

Renkli Biberli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru hazırlamak için, unu bir karıştırma kabına eleyin. Soğuk tereyağını küplere bölerek ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Yumurta sarısı, parmesan peyniri, tuz ve karabiber ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  2. İç harcı için, yıkayıp çekirdeklerini çıkarttığınız biberleri jülyen doğrayın. Doğradığınız biberler, piyazlık doğradığınız soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve taze kekik ile tatlandırıp ocaktan alın. Kapariyi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Yağladığınız tart kalıbına bastırarak yerleştirin. İçine yağlı kağıt serip bakliyat doldurun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
  4. Yumurtalar ve labne peyniri bir kasede çırpın. Toz parmesan peyniri ve iri parçalara böldüğünüz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Tartınızı fırından çıkarın ve üzerindeki bakliyatları alın. Hazırladığınız yumurtalı dolgu harcı tartın üzerine yayın. Üzerine biberli iç harcı ekleyip tekrar fırına verin. Yaklaşık 25 dakika daha pişirip fırından alın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart