Muzlu Tartölet
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muzlu Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Muzlu Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan malzemeleri mutfak robotunda karıştırın ve yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 180 derecede 15-20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Kreması için muzları soyup küp doğrayın. Bir kaba alıp yarım bardak su ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte pişirip, altını kapatın. Ayrı bir tencerede sütü, unu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve şekeri çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışıma pişirdiğiniz muz püresini ekleyerek karıştırın. Tartöletlerin içine muzlu kremayı doldurup üzerini dilimleyip tereyağında balla birlikte çok hafif kızarttığınız muz dilimlerini yerleştirip, çikolata rulosu ile süsleyip servis yapın.

Klasik muzlu tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Muzlu Tarifler Tart Tarifleri Diğer Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart