Erikli Rustik Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tart tarifleri arasında özel bir yere sahip olan erikli rustik tart; hem şık görünümü, hem de yumuşacık lezzeti ile her zevke hitap eder. Dışı çıtır çıtır olan rustik tartı, çay saatlerinde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, erikli rustik tart yapımı için mutfağa geçelim ve tarif detaylarına bakalım.

Erikli Rustik Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Erikli Rustik Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için tereyağı, mısır unu, un, toz şeker ve tuzu cam bir kaseye alıp mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve mısır unu serpip harmanlayın. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı mısır unu serpin. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Ortadaki boşluğa erik marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mürdüm eriği: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca önemli bir potasyum kaynağıdır.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart