Cevizli Ve Rokforlu Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ve Rokforlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ceviz ve kızarmış sarımsak sosu için

Cevizli Ve Rokforlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Hamuru un serpilmiş tezgaha aktarın ve yoğurun. Top şekli verip hafifçe yassılaştırın ve streç folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Hamuru tezgahta açın. İçi yağlanmış tart kalıbına hamuru yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Üzerine yağlı kağıt serip 2 avuç dolusu fasulye serpin. 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Pişirme kağıdını fasulyelerle birlikte alıp hamuru 5 dakika daha pişirin. Krem peyniri yumuşayana dek çırpın. Krema ve yumurtaları ilave edip çırpın. İçine ufalayın ve yavaşça karıştırın. Karabiber ve kıyılmış frenksoğanını ilave edin.

Hamuru fırından alıp soğutun. Fırın ısısını 190 dereceye indirin. Peynirli harcı tart hamurunun üzerine ekleyin. 30 dakika pişirin. Ceviz ve sarımsak sosu için zeytinyağını ısıtın. Ceviz ve sarımsağı ekleyip kavurun. Ceviz yağını ekleyip karıştırın. Tartı cevizli sosla servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart