Cevizli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalabalık sofraların favorisi olacak cevizli tart nasıl yapılır? Sorunun cevabı için cevizli tart tarifine başlayabiliriz.

Cevizli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç dolgusu için

Cevizli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin bir kapta pudra şeker, tuz ve vanilya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir kıvamına gelince streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavada pudra şeker ve balı iyice karıştırıp, düşük ateşte karamelize edin.
  3. Kremayı ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz  içini ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
  4. Hamuru buzdolabından çıkarın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğüne göre açıp kenarları yüksek olacak şekilde kalıba yerleştirin.
  5. Üzerini yağlı kağıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alın cevizli harcı yayın.
  6. Damla çikolata serpin. Tekrar sıcak fırına verip 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis çikolatalı tart tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart