Brokolili Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol malzemeli brokolili tart tarifi ile siz de sofralarınıza renk katın. Hazırsanız, evde brokolili tart nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Brokolili Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Brokolili Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu derin bir karıştırma kabına eleyin.  Kalan malzemeleri ilave edin ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımı ile ince açın. Hamuru 24 cm çapında bir tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kenarındaki fazlalıkları kesip çıkarın. Tart tabanını çatalla birkaç yerinden delin. 
  2. Dolgusu için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. Sütü, karıştırmaya devam ederek yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.  Sos koyulaşıp kıvam almaya başladığında ocaktan alın. 
  3. Yumurtaları tek tek unlu karışıma ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Krem peyniri ilave edip çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz sarımsaklar ve küp doğradığınız salamları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Sosu tart hamurunuzun üzerine yayın. 
  4. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Sıcak suda 1-2 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın. Pırasa ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Sebzeleri tartın üzerine yerleştirin. 
  5. Rendelenmiş çedar peynirini sebzelerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart