Antepfıstıklı Tart
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antepfıstıklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Süslemek için

Antepfıstıklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel tartı, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağı,su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin.

Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayın.Suyunu süzüp püre haline getirin.Sütü ısıtın.5 yumurtanın sarısı ile kristal şeker ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpın.Unu ekleyin.Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş antep fıstığını ekleyin.Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delin.Üzerine antep fıstıklı karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Taze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart