Zeytinli Ve Peynirli Pamuk Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Ve Peynirli Pamuk Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Zeytinli Ve Peynirli Pamuk Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, ılık su, ınstant maya, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda 45-50 dakika dinlendirin. Kurutulmuş domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Üzerine dilimlenmiş zeytinleri ve küp şeklinde doğradığınız peynirleri ekleyip karıştırın. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle az açın. Ortasına harçtan koyup hamurun uçlarını ortada birleştirin. Elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu veya susam serpin. 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Zeytinli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça