Zeytinli Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç harcı için

Zeytinli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın.
  3. Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha  alın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin.
  4. Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Zeytinli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça