Zeytin Ezmeli Açma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen zeytin ezmeli açma, en sevilen açma tariflerinden biridir. Nefis iç harcı, yumuşak dolgusu ve mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak zeytin ezmeli açma tarifinin malzemelerini listemizde paylaştık. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika olan zeytin ezmeli açma yapımı için kolları sıvadıysanız, tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Zeytin Ezmeli Açma Kaç Kaloridir?

Videolu anlatımı ve püf noktalarıyla, sade açma tarifini de deneyin.

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Zeytin Ezmeli Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt ve mayayı büyük bir kaseye alıp karıştırın. Tuz, şeker ve ayçiçek yağını başka bir kapta karıştırıp mayalı karışıma ekleyin.
  2. Üzerine unu ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam edin.
  3. Hamur hafifçe ele yapışır kıvama geldiğinde üzerini streç folyoyla kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  4. Elinizi hafifçe yağlayıp hamurdan büyükçe bir parça koparın. Hamuru elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine zeytin ezmesi sürün.
  5. Rulo şeklinde sarıp uçlarından tutarak ters yönlere doğru çevirin ve uçlarını birbirine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz açmaları bir kenarda soğumaya bırakın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Zeytin ezmeli açmayı tek başına sunmak istemiyorsanız, mercimek köftesi ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Poğaça ve açma tariflerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurun kıvamını tutturmaktır.
  • Hazırladığınız hamur koyu olduysa süt, sulu olduysan elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından mayalanması için 30 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Dinlenen hamura şekil vermeden önce birkaç kez daha yoğurarak yumuşatın.
  • Açmanın pofuduk olmasını istiyorsanız, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Zeytinli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça