Yumak Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yumak Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yumak Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ekleyip yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 1 saat mayalandırın.
  3. Hamurdan parçalar kopartarak merdane ile uzun oval şekilde açın ve bıçakla ince şeritler halinde kesin.
  4. Üzerine yumuşatılmış tereyağı sürün ve üst sol köşesinden başlayarak içe doğru rulo şeklinde sarın.
  5. Daha sonra kendi etrafında dolayın ve uç kısmını alta doğru sıkıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 20 dakika bekletin.
  6. Yumurta sarısına yağ ekleyerek karıştırın ve fırça ile sürün. Susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça