Tulum Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak nefis bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? Tulum peyniri, maydanoz ve dereotu ile hazırlanan poğaçayı, sıcak çay eşliğinde tüketebilirsiniz.

Videolu mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Tulum Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Tulum Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 
  2. İç harcını hazırlamak için tulum peynirini ince kıydığınız yeşilliklerle geniş bir kasede karıştırın. 
  3. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine tulum peynirli harçtan koyup kapatın. 
  4. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça