Tereyağlı Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan tereyağlı poğaça, Avrupa ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Peynir, patates, zeytin gibi farklı çeşitleriyle genellikle hazır olarak satılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Ana malzemesi un, tereyağı ve peynir olan bu besin, kalabalık sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Peki, mis gibi kokusuyla her zevke hitap eden tereyağlı peynirli poğaça nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, mayasız tereyağlı peynirli poğaça yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tereyağlı Peynirli Poğaça Kaç Kaloridir?

Kahvaltılarda veya misafir ağırlarken ikram edilen poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kolayca hazırlanan dereotlu poğaça ve mayasız poğaça tarifine göz atabilir ve kendinizi şımartabilirsiniz.

Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tereyağlı Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için; süt, tereyağı, kabartma tozu, yumurta, tuz ve toz şeker derin bir kap içerisine alın.
  2. Malzemeleri bir süre çırptıktan sonra üzerine unu azar azar ilave ederek karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Başka bir kapta peynirleri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edin. Hamur ve peynirler özdeşleşene kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Hamurun kıvamlı olması için unu eleyerek ilave edebilirsiniz. 
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yoğurma işlemini kolaylaştırmak için, tereyağının çözünmüş olması gerekir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dereotunun saplarını mutlaka temizleyin ve ince ince kıyın. Harcı hazırlarken lor peyniri kullanabilirsiniz.
  • Poğaçaların tepsiye yapışmaması için, yağlı kağıt kullanın.
  • Fırın ısısını önceden ayarlayın. Bu sayede poğaçalar eşit bir şekilde pişecektir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Poğaça Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça