Soğanlı Ayçiçek Poğaça
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğanlı Ayçiçek Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Soğanlı Ayçiçek Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, yoğurt, ayçiçek yağı, sirke, yumurta akı, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Unu ekleyip yoğurun. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları ayçiçek yağında kavurun. Pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ufaladığınız beyaz peyniri ilave edin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Açtığınız yufkayı önce dörde ardından da sekiz üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç harcından koyup kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarın. Sardığınız her parçayı ortadan verev şekilde ikiye kesin. Hamurları fırın tepsisine dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Ayçiçek yağı ile çırptığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Ayçiçeğinin tam ortasında çörek otu serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça