Sandal Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sandal Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Sandal Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ev Poğaçası Tarifi
Kolay Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Yumuşaklık: Yaş Mayalı Poğaça Tarifi
Sakallı Poğaça Tarifi
5 dakika poğaçası tarifi
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi