Rüzgar Gülü Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rüzgar Gülü Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçi için:

Üzeri için:

Rüzgar Gülü Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin. Üzerine süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yapışkan olmayan ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatarak mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 35-40 dakika bekletin. Kabaran hamuru tekrar yoğurup havasını alın ve hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru 10-12 cm’lik karelere bölün. Sosisleri dilimleyin.
  2. Hamurları, ortaları bütün kalacak şekilde 4 eşit üçgene bölün. Ardından ortalarına sosis dilimleri koyarak, hamuru rüzgar gülü şeklinde katlayın.
  3. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımı ile sürün ve susam ile çörek otu serpin. Hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça