Pofuduk Poğaça
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşan poğaça, genellikle peynirli ve patatesli olarak sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu besin, özellikle kahvaltı ve gün sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli pofuduk poğaça tarifine başlayabiliriz.

Pofuduk Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Pofuduk Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu bir yoğurma kabına alın. Üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Un hariç diğer bütün malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Dilerseniz, mayasız poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça