Perdeli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Perdeli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Perdeli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın.
  2. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın.
  5. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça