Patatesli Çörek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Patatesli harç için

Üzeri için

Patatesli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir kapta önce sıvı malzemeleri çırpıp sonra toz malzemeleri karıştırın ve çırpmaya devam edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Patatesleri tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın. Rendeleyin ve tereyağı ile kavurun. Ocaktan alıp süt, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Hamuru ufak bezelere bölüp her birini dikdörtgen şeklinde açın. Ortalarına patatesli harçtan yerleştirin ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça