Kruvasan Poğaça
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet garantili bir poğaça bizi çocukluğumuza götürür değil mi? Siz de çocuklarınız için bu şahane tarifi denemelisiniz. Beslenme saati için ideal bir  tarif olacak bu poğaça aynı zamanda dostlarınızla yapacağınız çay sohbetlerinize de lezzet katacaktır. Farklı iç harçlarla denemenizi ayrıca öneririz.

Kruvasan tariflerine göz atın.

Kruvasan Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Kruvasan Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir yoğurma kabının içine su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 5-6 dakika bekletin. Ardından sıvı yağ ile yumurta beyazını ve tuzu ekleyip karıştırın. 
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış zemine alarak 8 eşit paçaya bölün ve yoğurup düzgün bezeler haline getirin.
  3. Her bir bezeyi unlanmış zeminde merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kenara alıp üzerine yumuşak tereyağı sürün. 
  4. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizin. Son açtığınız bezenin üzerine tereyağı sürmeyin. 
  5. Üst üste koyduğunuz hamuru fazla ezmeden elinizle bastırarak büyütün. Daha sonra hamurun çapı  60-70 cm. olana kadar merdane yardımıyla açın. Hamuru pizza bıçağı yardımıyla eşit üçgen parçalara bölün. 
  6. Hamurun geniş kısımlarına rendelenmiş beyaz peyniri paylaştırın ve çok sıkmadan sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerini bir örtü ile kapatarak 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
  7. Süre sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  Püf Noktası
  • Öncelikle kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı, malzeme listesinde yer alan süt ve su gibi sıvı malzemeleri ılık bir şekilde kullanmalısınız.
  • Kullanacağınız maya türüne göre, özellikle de kuru maya kullanacaksanız  malzeme listesindeki toz şekeri asla unutmamalısınız.
  • Hamurun kıvamının tutup tutmadığını anlamak için parmağınızı batırarak da test edebilirsiniz. Eğer hamurda bir çukur açılıyor ve hemen eski haline geri dönüyorsa hamurunuz olmuş demektir.
  • Poğaça hamurunu güzel yoğurup ele yapışmayacak bir kıvama getirdiğinizde poğaçalar kolay şekil alacaktır.
  • Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.
  • Hamuru mayalanması için en az 30 dakika zaman ayırmalı, hamurun üzerini mümkünse hafif nemli, temiz ve pamuklu bir bezle örtmelisiniz. Mayalanma süresi sonunda şekil vermeye başlamadan önce bir kez daha yoğurmalısınız.
  • Eğer poğaçanızın içine peynirli, patatesli, kıymalı ya da başka malzemeli bir iç harç koyacaksanız harcı önceden hazırlayarak soğutun. Böylece harç, hamurun yapısını bozup onu yumuşatmaz.
  • Poğaçalarınızı hazırladıktan sonra, pişirmeye başlamadan önce son bir kez daha mayalanmaya bırakın. Tepsi mayası olarak anılan bu mayalanma süreci pofuduk poğaçalar elde etmeniz için önemli bir lezzet sırrıdır.
  • Tepsiye poğaçaları dizerken aralıklar bırakmayı unutmayın. Çünkü mayalanacağı için hamur biraz daha büyüyecek ve birbirlerine değme ihtimalleri artacaktır.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça
Yumuşak Poğaça