Kestaneli Un Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Un Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Un Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestanelerin üzerini çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edip blenderle ezerek püre haline getirin.
  2. Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kestane püresine çikolata, kakao ve kuru üzümü ekleyip iyice karıştırın.
  3. Un, margarin, 2 yumurta akı, kabartma tozu, bir tutam tuz ve sütü derin bir kaba alıp kulak memesi kıvamında yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  5. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açın. Çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar hazırlayın.
  6. Her birinin ortasına kestaneli karışımdan yerleştirip ikiye katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, çok sevilen sade un kurabiyesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça