Kavuk Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavuk Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Arası için

İç harcı için

Üzeri için

Kavuk Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Hamur toplanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
  3. Her parçayı bir merdane yardımıyla ince dikdörtgen olacak şekilde açın. Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz tereyağını sürüp üç kat hamuru üst üste koyun ve tekrar dikdörtgen olacak şekilde açın.
  4. Toplamda üçer katlı iki hamur elde etmelisiniz. İç harcı için patatesleri geniş bir kaseye alın.
  5. Bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynir, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  6. Açtığınız hamurlardan 2 cm genişliğinde şeritler kesip rulo sarın. Ruloları elinizle bastırarak açın ve ortalarına iç harcından koyup büzerek kapatın.
  7. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça