İrmikli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmikli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

İrmikli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru hazırlamak için irmiği derin bir kaba koyun. Tuz ve ılık suyu ekleyip çatalla karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletin. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğüne getirin. İç harcını hazırlamak için zeytinyağını ısıtıp kıymayı kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, baharatlar ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Açtığınız yuvarlak hamurların ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça