Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı Tariften)
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı Tariften) Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı Tariften)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Poğaçanın içi,2-3 tane pırasayı incecik soğan gibi doğrayıp kavurun altını kapatıp lor karabiber pulbiber gerekirse az tuz koyun soğumaya bırakın

Elmalının içi,2 büyük kırmızı elmayı rendeleyip 2 çorba kaşığı şekerle pişirin suyunu çekince tarçın serpip soğumaya bırakın

Hamurun yapılışı :Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün pırasalı olacak olan hamura iç koyup poğaça yapar gibi şekillendirin yumurta sarısı ve çörekotu serpin...

Tatlı olanı 3'e bölüp oklavayla açın küçük isterseniz 8'e bölün büyük isterseniz 4'e bölün (üçgenler olacak sigara böreği yapar gibi) içine ne çok ne az elmalı iç koyun rulo yapıp ucunu ay çöreği gibi kapatın

Aralıklı olarak yağlamış yada en güzeli yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizip 45 dak. dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin (fazla kızarırsa biraz sert olur)...

Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın...Elmalı olanlara  pudra şekerini serpip servis yapın...

Elma yerine ayva yada ayçöreği içi gibi malzemeler koyabilirsiniz aslında tatlı yada tuzlu içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz tuzluya pizza malzemeside konabilir...

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça