Cevizli Lokma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Lokma Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Lokma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek hamurunu süt, tereyağı ve unla birlikte iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Üzerine örtü örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ceviz içini mutfak robotundan geçirip yenibahar ve zeytinyağıyla karıştırın.
  3. Mayalanan hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Cevizli karışımı hamurun her yerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
  4. Ruloyu bıçakla 4 parça halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça