Çatal
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biridir o, çatal. Pastanelerde sık sık rastladığımız bu tarifi, evinizde kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Ana malzemeleri un, mahlep ve çörek otu olan çatal, sert bir yapıya sahiptir. Hazırlaması ortalama 30 dakikadır. Peki, evde çatal nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, çatal yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Alternatif olarak açma poğaça ve bomboloni tarifine de göz atın.

Çatal Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çatal

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, Ayçiçek yağı, yumurta, toz şeker, tuz, mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.
  2. Bu karışıma un ile kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın.
  4. Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştirin.
  5. Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
  8. Çatalı, beyaz peynir ve söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çatal Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çatal yapımında, önceden hazırlanmış ve dondurulmuş hamur kullanabilirsiniz.
  2. Aynı hamurla, mahleple yapabileceğiniz farklı kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
  3. Hamuru, oda sıcaklığında dinlendirerek daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça