Ayranlı Pratik Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? 

Ayranlı Pratik Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ayranlı Pratik Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tavada eritip ılıtın.Yumurtanın akını sarısından ayırın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın.
  2. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp karbonatı ilave edin. Üzerine limon suyunu (karbonatın acılığını gidermesi için) ekleyin.
  3. Tereyağı, ayran, yumurtanın akı, tuz, kırmız pul biber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotu ve ay çekirdeği içini karıştırın.
  4. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın.
  5. Fırın tepsisini yağlayın. Poğaça hamurlarını aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, kırmızı pul biber serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça