Kuşkonmazlı Ve Kiraz Domatesli Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bol sebzeli bir pizza hazırlamaya ne dersiniz? Kuşkonmazlı ve kiraz domatesli pizza nasıl yapılır, kaç dakika pişilir gelin birlikte öğrenelim.
Kuşkonmazlı Ve Kiraz Domatesli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Kuşkonmazlı Ve Kiraz Domatesli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazların kabuğunu incecik soyun. Kaynayan suya ekleyip çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve instant mayayı ekleyip harmanlayın. Karışımın ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  4. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Pizza hamurlarını yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın.
  5. Üzerlerine domates sosunu sürün. 210 derecede 15 dakika pişirin. Üzerine kuşkonmazları yan yana sıralayın ve ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarifte ihtiyaç duyacağınız kuşkonmaz nasıl temizlenir? yazımıza da mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza