Kayısılı Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tariflerden sıkıldınız mı? Farklı ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Bol malzemeli kayısılı pizza nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir gelin birlikte görelim.

Kayısılı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Kayısılı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu büyük bir kaseye alın. Pudra şekeri, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Krema, krem peynir ve pudra şekerini bir kapta çırpın ve hamurun üzerine dökerek yayın.
  4. Çam fıstıklarını ayçiçek yağında kavurun. Kayısıları ikiye bölerek bir sıra kayısı bir sıra vişne olacak şekilde hamurun üzerine sıralayın.
  5. Önceden ısıtılmış 210 derecede 25 dakika pişirin. Üzerine çam fıstıklarını serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza