Domates Soslu, Bonfile Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bonfile, genellikle dana veya sığır eti ile hazırlanır. Avrupa ve Amerika'da 'fileto' ismiyle bilinir. Hazırsanız, domates soslu bonfile pizza tarifine geçebiliriz.

Domates Soslu, Bonfile Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Marine için

Domatesli sos için

Domates Soslu, Bonfile Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bonfileleri ince olacak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içine alıp üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve baharatları ekleyip en az 3 saat marine edin.
  2. Sos için zeytinyağını sos tenceresinde ısıtın. Üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Domates püresi, tuz, şeker ve kekiği ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  3. Ekmek hamurunun üzerine un serpip tepsinin büyüklüğüne göre açın. Yağladığınız tepsiye hamuru yerleştirin. Soğuyan domates sosunu üzerine sürün.
  4. 200 gr rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Etleri yerleştirin. İnce dilimlediğiniz kırmızı biber, jalapeno biberi ve domatesleri de yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini üzerine rendeleyin ve mozarella peynirini ekledikten sonra tekrar fırına verin. Peynirler eriyince fırından çıkarıp sıcak servis yapın. afiyet olsun.

Alternatif olarak pizza carpaccio tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza