Acılı Tavuklu Pizza
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bol malzemeli acılı tavuklı pizza nasıl yapılır? Enfes tadı ve şık sunumuyla acılı tavuklu pizza tarifine geçelim.
Acılı Tavuklu Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Domates sos için

Hamuru için

Üzeri için

Üzeri için


Acılı Tavuklu Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ve acı biber salçası ile birlikte bir tencereye alın.Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  2. Domatesler suyunu çektiğinde ince kıydığınız fesleğen, taze kekik ve sarımsakları ekleyin. Sos iyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Hamur için gerekli tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki saat dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru hafif unladığınız bir tezgah üzerine alın. Elinizle bastırıp çevirerek ince açın.
  5. Üzerine domates sos sürün, toz parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip fırından alın.
  6. Fırından aldığınız pizzanın üzerine tel tel ayırdığınız tavuk göğüs eti ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verin.
  7. Kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirip fırından alın. Taze biberiye yaprakları ile süsleyerek dilimleyip sıcak servis yapın.

En sevilen tariflerimiz arasında yer alan tavuklu buritto tarifine de mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza