Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinli Ve Biberiyeli İftar Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını ilave edin.
  2. Yavaşça suyu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın ve unlanmış tezgah üzerine alarak 7-8 mm inceliğinde açın.
  4. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Parmak uçlarınızla üzerlerine bastırıp çukurlar oluşturup bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün.
  5. Taze biberiye ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap