Trabzon Yağlı Pide
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı üzere Trabzon mutfağına özgü olan yağlı pide, Karadeniz'in en sevilen pide çeşitlerinden biridir. Hem görünümü, hem de lezzeti ile diğer pide çeşitlerinden farklıdır. Yuvarlak bir şekilde hazırlanan hamur, peynir çeşitleri ile zenginleştirilir. Pidenin üst kısmında yumurta kırılır. Peki, hazırlaması oldukça kolay olan Trabzon yağlı pide nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mutfağınızda Karadeniz esintilerini hissettirecek Trabzon yağlı pide tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Samsun yöresinden Bafra pidesi ve Bursa mutfağından cantik pide tarifini de deneyin.

Trabzon Yağlı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Trabzon Yağlı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırın.
  2. Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
  3. Üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın.
  5. İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın.
  6. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  7. İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.
  8. Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın.
  9. Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın.
  10. Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin.
  11. Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
  12. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.
  13. Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın.
  14. Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Trabzon Yağlı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kabarması için, en az 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
  2. Tarifte rendelenmiş kaşar, kolot, beyaz peynir ve tel peynirden 2 tanesini kullanabilirsiniz.
  3. Yumurtanın sarılarını pide hamurunun kenarlarına sürerek daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Dilerseniz, hamur kenarlarına susam serpiştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Pide Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap