Tencerede Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antep mutfağında çok sevilen lahmacunu, bu kez fırın yerine tencerede pişirmeye ne dersiniz? İsmini pişirilme yönteminden alan tencerede lahmacun, maydanoz, soğan ve limon ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, tencerede lahmacun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Antep lahmacun tarifine göz atmayı unutmayın.

Tencerede Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Servis için

Tencerede Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, unu geniş bir yoğurma kabına alın. Su, maya ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin. İç harcı için ince kıydığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında soteleyin.
  3. Kıymanın rengi dönmeye başladığında küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  4. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın. Açtığınız bezelerin üzerine kıymalı harçtan yayın.
  5. Lahmacunu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı hafif kızarıp pişince servis tabağına alın.
  6. Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap