Tavuklu Ve Zeytinli Pide
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Ve Zeytinli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin.
  4. Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  5. Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin.
  6. Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Tavuk Yemekleri Zeytinli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap