Sütlü Ve Zeytinli Pide
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet pide tarifleri ile özel günlerinizde de yanınızda. Nefis sütlü ve zeytinli pide tarifine geçebiliriz.

Sütlü Ve Zeytinli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Ve Zeytinli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pide hamuru için,  yaş maya kullanıyorsanız 2 çorba kaşığı su ve mayayı bir kapta iyice karıştırın.
  2. İnstant maya kullanıyorsanız eritmenize gerek yok doğrudan hamura katabilirsiniz.  Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  3. Maya, ılık süt ve tuzu ilave edip ıslak bir hamur gibi yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgahta elinizle bütün bir yuvarlak şeklinde açın. Yağlanmış pişirme kabına yerleştirin.
  5. Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Sonra keskin bir bıçakla hamurun üstünü istediğiniz şekli vererek çizin.
  6. Pişirme kabındaki hamuru tekrar ılık fırına verin. Fırının kapağını kapatıp mayalanması için 35 dakika bekletin.
  7. Hamuru fırından çıkarın. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Pideyi 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya  ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Zeytinli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap