Sebzeli Minik Pideler
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Minik Pideler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç malzeme için:

Sebzeli Minik Pideler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu karıştırma kabının içine eleyin, üzerine mayayı ilave edin. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, şeker, tuz ve suyunu koyun. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, mayalanması için 30 dakika ılık ortamda bekletin.
  2. Pırasayı ve biberleri jülyen doğrayıp bir tavada tereyağında soteleyin. En son doğranmış jambonlar ile taze kekiği ilave edin. Pide hamurunu mandalinadan daha küçük bezeler halinde ayırın. Merdane ile oval şeklinde açıp, uzun kayık şekli verin ve içerisine sebzeli iç malzemeyi yerleştirip kenarını hafifçe katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap