Sebzeli Dalyan Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Dalyan Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Sebzeli Dalyan Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için kepek unu, un, kuru maya, yoğurt, sıvı yağ, 1 bardak ılık su ve tuzu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru kabarması için oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Diğer tarafta iç harcı için kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates, rendelenmiş kabak ve havucu orta boy bir tencereye koyun. İçine ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip, 1 su bardağı suyla 10 dakika kadar karıştırarak pişirip, soğutun.
  2. Bu arada dinlenen ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Yuvarlak şekilde açtığınız hamura hazırladığınız harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun. İki ucunu birleştirip uzun ve kapalı pideler şeklinde hazırlayın. Hazırladığınız pideleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizip 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pidelerin üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap