Pide Hamuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ev yapımı pide tariflerinde kullanabileceğiniz kolay pide hamuru nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hazırsanız, pide hamuru tarifine başlayalım.

Pide Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Pide Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, tuz ve tozşekeri yarım bardak ılık suyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
  2. Mayalı karışımı hamur yoğurma kabına alın. Eritilmiş ılık margarin ve kalan yarım bardak suyu ekleyin. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  3. Hamuru top yapıp üzerini örtün. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık yarım saat bekletin. Pideleri hazırlamadan önce bir kez daha yoğurun.
    1. Afiyet olsun.
    2. Pide hamuru ile hazırlayabileceğiniz kıymalı pide veya peynirli pide tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
  Püf Noktası

Mayanın aktif hale gelmesi için ılık su ile mayayı karıştırmalısınız.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap