Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
  3. Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  5. Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
  6. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  7. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
  8. Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap